Home / Blog / Schaapje, schaapje, heb je witte wol?

Schaapje, schaapje, heb je witte wol?

Wollen beddengoed

Wat heeft wollen beddengoed met gezondheid te maken? In de praktijk komen er regelmatig mensen met eczeem of die last hebben van huisstofmijtallergie. Samen gaan we op zoek naar oplossingen. Vaak komen deze problemen van binnenuit. Maar ook door invloeden van buitenaf kunnen deze klachten verergeren.

Toen ik na de geboortes van mijn kinderen steeds meer thuis raakte in de wereld van borstvoeding, draagdoeken en ook wol, kwam ik via via terecht bij Alice, slaappunt expert en adviseur. Slaappunt maakt elk product in eigen atelier van 100% Merinowol met Woolmark-keurmerk.

Wol is heel geschikt voor baby’s en kleine kinderen en zo kwam ik er achter dat mensen met huisstofmijt allergie en eczeem hier ook enorm mee geholpen kunnen zijn.

Waarom zou je slapen tussen de wol en wat zijn de voordelen?

-Merinowol kriebelt niet

-Deze wol is niet ontvet

-Hypoallergeen en geschikt voor de gevoelige huid

-Het vermogen aan ventilatie, daarom is het ook geschikt voor baby’s en kinderen.

-De isolatie: je blijft lekker warm  in de winter. En in de zomer niet te heet, omdat het lichaam geïsoleerd wordt.

-Het verwerken van vocht: je krijgt het niet koud of klam en je huid kan optimaal functioneren.

Wat is wol?

Wol voelt warm aan als het koud is en aangenaam als het warm is, wol ademt en wol kan veel vocht opnemen.  Tussen de gekrulde vezels van wol bevindt zich stilstaande lucht en daarom heeft het als eigenschap dat het isolerend werkt en zowel bij warmte als bij kou kan worden gebruikt. Door deze isolerende eigenschappen wordt wol ook prikkel-werend genoemd. En het kan tot 40% vocht vast houden, zonder dat het zelf vochtig aanvoelt.

Wat is Merino Wol?

Merinowol komt van het merinoschaap. Ze komen het meest voor in Australië. Dit komt doordat de schubben van de wolvezel veel fijnere zijn dan van andere wolsoorten. Door de grove schubben kan wol kriebelen en irriteren op de huid. Bij merinowol is dit, door de fijne schubben, niet zo.

Meriono wol is een van de populairste wolsoorten, omdat het van de wolsoorten het meest zacht is en comfortabel aanvoelt en nooit als kriebelend wordt ervaren. 

Huisstofmijtallergie en eczeem:

-De bruine vlekken in je kussen en beddengoed ontstaan als gevolg van vocht en de uitwerpselen van de huisstofmijt . Huisstofmijt leeft van vocht. Met wol krijgt het geen kans, omdat het geen vocht krijgt om van te leven. De wol neemt het vocht al op. Je bed voelt altijd droog aan. Tussen de wol slapen is dus heel helpend tegen deze allergie. 

-Deze wol is niet ontvet, en bevat nog lanoline van het schaap. Dit is een natuurlijk vet van de huid van het schaap en dit werkt vuilafstotend. Met de wollen dekens werkt het precies hetzelfde. Vuil blijft er makkelijk op liggen, waardoor het makkelijk schoon te maken is. En doordat het heel licht vet is, en dit vet voedend is voor de huid, kunnen mensen met eczeem hier enorm mee geholpen zijn.

Hoe maak je wollen beddengoed schoon?

Wollen beddengoed kan je elke dag laten luchten. Verder moet je het minimaal eens per week laten luchten met alle ramen open. Verder kan je je beddengoed zo vaak stofzuigen als je wilt. Het best is om het daarvoor met water licht vochtig te maken. Zo werkt het water het vuil extra omhoog. Na het stofzuigen is je beddengoed weer helemaal fris. Voor het onderhoud van de lanoline kan je een spray kopen bij Alice. Dit onderhoud doe je eens per kwartaal.

Ik wil ook een wollen deken!

Een onderdeken op maat van je bed? Neem contact op! Wij linken je dan aan Alice, dé slaappunt expert. De levertijd van dit product is 2 à 3 weken . En wordt door Slaappunt zelf bij jou thuis bezorgd, zij nemen contact met je op om hier een dag en tijd voor in te plannen.

Op wolproducten krijg je 5 jaar garantie vanuit Slaappunt.

20-11-2023

Neem contact op

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

Contact