Home / Blog / Wat is een detox kuur? En hoe vind je de beste?

Wat is een detox kuur? En hoe vind je de beste?

Wat is een detox kuur eigenlijk?

Het belangrijkste doel van een detox kuur is je lichaam rust geven. Met een detox kuur kun je jouw lichaam ontgiften waardoor jij je na de detox kuur gezonder voelt. Voor degenen die nog niet eerder een detox kuur gevolgd hebben, is het goed om op de hoogte te zijn hoe zo een kuur precies werkt en wat de contra-indicaties zijn. Omdat lang niet overal op het internet de informatievoorziening over dit onderwerp even goed is, heb ik een volledig artikel gewijd aan alles wat je over een detox kuur moet weten. Zo weet je na het lezen van dit artikel precies wat een detox kuur is en welke detox kuur je het best kunt kiezen. Detoxen kan op verschillende manieren, de sapkuur wint populariteit. Bij een sapvasten kuur worden de sappen zoveel mogelijk samengesteld uit groente en fruit waarvan bekend is dat ze helpen op afvalstoffen uit het lichaam helpen te verwijderen.  

Ons lichaam heeft een goede detoxfunctie

Het goede nieuws is dat ons lichaam van zichzelf een goede detoxfunctie heeft. Elke dag zijn onder andere onze lever, darmen, nieren en huid actief om aan de slag om toxische stoffen in ons lichaam te neutraliseren en te laten verdwijnen.

Waarom detoxen? De vele redenen om een detoxkuur te volgen

In het kort een aantal voorbeelden wanneer ons lichaam extra hulp kan gebruiken:

 • Stress
 • Medicatie
 • Onvoldoende slaap
 • Alcohol
 • Roken
 • Luchtvervuiling
 • Ongezond eten; zoals te veel vetten, dierlijke producten, suikers en alcohol
 • Onvoldoende beweging en teveel binnen zitten

Veel gifstoffen in je lichaam kunnen er voor zorgen dat je je moe en niet al te fit voelt. Afvalstoffen kunnen ervoor zorgen dat ze zich opstapelen in je bind – en vetweefsel. Je kan gevoelig voor ontstekingen worden. Of sinus-gerelateerde problemen. Een verstoorde darmflora waardoor er spijsverteringsstoornissen zoals winderigheid en een opgeblazen gevoel ontstaan. Huidproblemen als acne, huiduitslag, eczeem en overmatige uitdroging van de huid. Wat vaker pijntjes hebben en sneller aankomen.

Een van de voornaamste redenen waarom detox kuren zo populair zijn geworden, is omdat ze binnen korte tijd deze ongezonde trend kunnen afstoppen. Met een detox kuur geef je jouw meest vitale organen rust. Je compenseert voor al het ongezonde eten dat de laatste tijd gegeten is. Je ontgift je lichaam van alle voeding die het helemaal niet nodig heeft en je voorziet het van de belangrijkste nutriënten.

De voordelen van detoxen met 100% slowjuice sap

100% slowjuice sap vormt de basis van deze kuur, wat het zo effectief maakt. Tegenwoordig zie je veel soorten groentesappen. Wat zijn de voordelen van 100% slowjuice sap? Het voordeel van deze sappen is dat het de beste persmethode heeft: ‘Bij ons proces komt sap vrij op dezelfde manier waarop sap vrijkomt als je op groente of fruit zou kauwen. Door het sap koud en op langzame snelheid te persen, blijven veruit de meeste smaak, vitaminen en mineralen behouden. Sap dat je kunt kopen in de supermarkt is vaak geconcentreerd of met hoge druk of verhitting gemaakt. Hierdoor gaan veel vitaminen verloren. Ook worden er allerlei onnatuurlijke ingrediënten aan toegevoegd.’

De voordelen:

 • Een gezonde spijsvertering, 100% slowjuice sap draagt bij aan de werking van je darmfunctie.
 • Balans in het maag-darmstelsel, waardoor je immuunsysteem wordt versterkt. Door verkeerde leefgewoonten overheersen over het algemeen meer slechte dan goede bacteriën in de darmen. Door een disbalans in de darmflora door bijv. schimmels of parasieten komen er nog meer afvalstoffen in het lichaam en worden voedingsstoffen minder goed opgenomen.
 • Mooiere huid, doordat afvalstoffen worden afgevoerd
 • Het kan zijn dat je minder spier – en gewrichtsklachten hebt doordat opgehoopte afvalstoffen worden afgevoerd.
 • Hogere weerstand, met het drinken van de 100% slowjuice sap, help je vanuit de darmflora de weerstand tegen ongunstige bacteriën te verhogen. Het geeft de spijsverteringsorganen rust en daardoor kan het lichaam goed gereinigd worden.
 • Rijk aan mineralen & vitaminen: gemiddeld heeft een sapje meer dan 7 gezonde ingrediënten. Deze bestaan uit veel verschillende groente en fruit waardoor je een grote variatie aan voedingsstoffen binnenkrijgt. Ze bevatten gemiddeld ongeveer 260 gram groente en fruit per flesje. Daarom heeft deze kuur zo’n positieve werking op het lichaam.
 • Je kan meer energie krijgen en je lichter voelen.
 • Je zult merken dat je minder snel een honger gevoel zult hebben.

Voorbereiding

Om je goed voor te bereiden op sapvasten kan je de sapkuur gids gratis downloaden.

 • Hoe bouw je af met voeding?
 • Welke sappen neem je tijdens de sapkuur?
 • Hoe bouw je je voeding weer op?

Download Gratis de sapkuur gids en schema

Hoe werkt afvallen met een detox kuur?

De detox kuur heeft zijn populariteit onder andere te danken aan de mensen die middels de kuur zijn afgevallen. Een van de voornaamste redenen dat dit mogelijk is, heeft alles te maken met het lage aantal calorieën van de sapjes. Door deze kuur krijgt je lichaam een positieve boost en voel jij je vitaler. Daarnaast is een mooie bijkomstigheid dat de overtollige kilo’s verloren gaan, alhoewel je voornamelijk afvalt door het verlies aan vocht, verlies je ook vet. Wat overigens per persoon verschilt, maar gemiddeld raak je tussen de 2 en de 5 kilo kwijt, afhankelijk van het vetpercentage en het soort kuur wat je kiest.

De beste detox sapkuur van dit moment

Het bedrijf HappyHealthy heeft onder de naam HappyJuicy een eigen detox sapkuur ontwikkeld die op basis van belangrijke onderzoeken uit de VS is gebaseerd. Door een caloriebeperking middels de sappen te realiseren, kun je afvallen met de sappen.

Op basis van de vele klantervaringen op de website van HappyJuicy zijn er ondertussen al duizenden Nederlanders geweest die met succes de HappyJuicy sapkuur gevolgd hebben. Een van de redenen dat het volgens klanten de beste detox kuur van Nederland is, heeft alles te maken met de lekkere samenstelling van de sapjes. Ze bevatten gemiddeld ongeveer 260 gram groente en fruit per flesje. Het Voedingscentrum adviseert om minimaal 250 gram groente en 2 porties fruit per dag te eten. De sapjes hebben een lekkere smaak, zitten boordevol groente en fruit en geven langdurig energie. Kom je ook aan de optimale hoeveelheid groente en fruit per dag? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat je de kleinste kans hebt om te sterven aan hart- en vaatziekten als je dagelijks 375 gram groente en 300 gram fruit eet. Daarom zijn deze sapjes dé ideale manier om als detoxkuur te volgen en je dagelijkse hoeveelheid groente en fruit aan te vullen

Ontgiften met detoxthee

Zoals je kunt lezen in de sapkuur gids, is het aan te raden om naast de detox voldoende water en thee te drinken. Hou je van thee? Dan kan je een paar kopjes gewone thee vervangen voor bijvoorbeeld een van deze detox thee’s.

Wanneer kun je beter niet sapvasten? Dit is belangrijk!

Er zijn meerdere situaties waar het volgen van een detox kuur onverstandig is. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze situaties zodat je niet een detox kuur volgt wanneer dit juist ongezond voor je is.

Sapvasten is alléén geschikt voor (redelijk) gezonde mensen. Mensen met een acute ziekte, een zwak hart, mensen die uitgeput of overspannen zijn kunnen beter niet volledig vasten. Mensen met een ernstig eetprobleem of ondergewicht worden afgeraden om een detox te volgen. Verder moet je rekening houden met een te hoge of te lage bloeddruk, of je diabetes of een acute infectie hebt. Ook kinderen, ouderen, zwangere vrouwen en vrouwen die net moeder zijn geworden worden ook afgeraden om een detox te volgen. En als je medicijnen gebruikt, is het erg belangrijk om eerst te overleggen met je arts. Als je twijfelt of sapvasten in jouw specifieke situatie kan bijdragen aan je gezondheid, raadpleeg dan altijd vooraf een arts of diëtist. Zo voorkom je onnodige gezondheidsrisico’s. Vasten of sapvasten doe je volledig op eigen verantwoordelijkheid.

Wil je meer weten over de detox met HappyJuicy sapjes? Dan kun je er hier meer over lezen!

03-03-2022

Neem contact op

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

Contact