Home / Blog / Waarom hebben kinderen visolie nodig?

Waarom hebben kinderen visolie nodig?

Veel ouders vragen zich af: is visolie geschikt voor kinderen en heeft mijn kind visolie nodig? Visolie slik je vanwege de omega 3-vetzuren. Dit zijn essentiële voedingsstoffen voor volwassenen en kinderen. Deze stoffen maakt je lichaam niet zelf aan. Daarom is het belangrijk voedingsmiddelen te eten die omega 3 bevatten. Je vindt omega 3 in onder andere vis, schaal- en schelpdieren en groene bladgroente.

Vette vis, zoals haring, sardientjes en makreel bevatten omega 3 vetzuren. Als je kind daar niet van houd is visolie voor kinderen een goed alternatief. Het voordeel van deze omega 3 visolie is dat deze vloeibaar is, waardoor kinderen geen grote capsules hoeven te slikken. Het heeft geen vieze bijsmaak en er is vitamine D3 aan toegevoegd.

pure Arctische MSC Visolie kind

Omega 3 visolie kind

De voordelen van omega 3:

  • Ontstekingremmende werking
  • Speelt een belangrijke rol bij de groei en ontwikkeling van de hersenen
  • Helpt bij leerproblemen, als deze ontstaan door een DHA (omega 3) te kort
  • Draagt bij aan een soepel hart – en vatensysteem
  • Een goed gezichtsvermogen (scherp blijven zien)
  • Een gezonde hormoonhuishouding

Niet voor niets noemt dit merk de omega 3 visolie voor kinderen ‘Hersenbouwstenen’. Maar liefst 20% van het vet in onze hersenen bestaat uit Omega-3 DHA: het is een belangrijke bouwsteen voor hersenen, net zoals calcium zo belangrijk is voor onze botten.

Gunstige effect vitamine D in visolie kind

Visolie met omega 3 voor je kind, bevat ook vitamine D.

De voordelen van vitamine D zijn:

  • Behoud van sterke botten, spieren en tanden, vitamine D is nodig om calcium en fosfor uit de voeding in het lichaam op te nemen.
  • Zorgt voor een goede weerstand. 

Het is onderzocht dat veel kinderen met een getinte huid een vitamine D tekort hebben. Vooral gedurende de wintermaanden en in het voorjaar wordt het nemen van extra vitamine D voor je kind aangeraden. Ook steeds meer blanke kinderen hebben te weinig vitamine D. Aan de ene kant wordt er minder vis gegeten, aan de andere kant wordt er minder buiten gespeeld, waardoor de huid minder zonlicht krijgt.

Visolie voor je kind: de juiste concentratie

De visolie op de afbeelding in deze blog heeft de juiste concentratie voor kinderen. De visolie heeft een hoge dosering EPA, DHA en vitamine D. 

Deze visolie kan al vanaf de leeftijd van 1 jaar worden ingezet. Een kind van 1 jaar heb van deze visolie 2,5 ml nodig en vanaf 3 jaar heeft een kind 5 ml nodig. Het fijne van deze visolie is dat je het ook door koude gerechten kan gebruiken zoals een fles drinken, yoghurt, een shake of door een smoothie.

Welke visolie voor mijn kind?

Wat is de beste visolie voor mijn kind? Het is belangrijk dat de visolie vers is. Een kind wil de visolie later niet nog opboeren. Arctic blue geeft een 100%-Geen-Op-Boer-Garantie! Een lage Totox-waarde voorkomt opboeren. Deze zorgt ook voor de zachte smaak en dat het niet nodig is om kunstmatige smaakstoffen toe te voegen. Er worden alleen glazen flessen gebruikt. Verder wordt er een natuurlijke sinaasappelaroma gebruikt, uit echte sinaasappels en een rozemarijnextract uit echte rozemarijnblaadjes. De visolie is dus vrij van kunstmatige aroma’s en vrij van conserveringsmiddelen, kleur – of zoetstoffen.

Is na het lezen van deze blog je interesse gewekt klik hier

23-02-2022

Neem contact op

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

Contact